U bent hier:  Home  »  Telefonie  »  Oplossingen  »  Wireless / Draadloos netwerk

Wireless / Draadloos netwerk

 

Staat u op het punt om een draadloos netwerk aan te leggen, dan is dit in de basis eenvoudig. Heeft u meerdere accespoints nodig op uw locatie en/of heeft u meerdere locaties waar u draadloze netwerken wilt creëren, dan komen we op een hoger niveau networking terecht. Het is dan belangrijk dat u vanaf het begin een goede fundering bouwt in deze technologie om toekomstige desinvesteringen te voorkomen.

 

Maakt uw organisatie gebruik van Avaya telefonie oplossingen dan komen er extra voordelen bij als u ook de Avaya Switches en Avaya Wireless oplossingen van het complete Avaya Voice en Avaya Data concept inzet.

 

Als bereikbaarheid specialist is Mama-Telecom als geen ander bekend met realtime applicaties, zoals spraak dit ook is. De vraag naar bandbreedte neemt al jaren exponentieel toe door video, chat, beeld, VoIP (Voice over IP) applicaties. Binnen het Avaya portfolio kunnen we hier een kwalitatieve en prijstechnische voordelige oplossing in bieden, waarbij security van uw netwerk zeer hoog is.

 

Wat houdt het Avaya Data portfolio in:

 

Avaya end-to-end Unified Communications / Collaboration / Contact Center / Video en Netwerkproducten waarbij de gebruiker centraal staat – Avaya biedt een betere gebruiker ervaring bij de implementatie van een Avaya end-to-end oplossing gebruikmakend van de sterke punten in eenvoud, beschikbaarheid, schaalbaarheid en efficiëntie.

 

Gebruikmakend van onze lange geschiedenis en intellectuele eigendom in voice en IP-telefonie bieden onze oplossingen de functionaliteit, prestaties en flexibiliteit om een Unified Communications-netwerk te optimaliseren. Eenvoudige geconvergeerde implementaties via Power-over-Ethernet (PoE), geavanceerde QoS en automatische configuratie mogelijkheden voor plug-and-play communicatie.

 

Avaya Virtual Enterprise Network Architecture (VENA) is een revolutionair end-to-end virtualisatie-raamwerk dat het enterprise-netwerk in het datacenter, de campus, en de branche vereenvoudigt.

 

Avaya VENA Stackable Chassis is bedoeld voor bedrijven die voorbereid willen zijn op toekomstige groei (pay-as-you-grow). De backplane capaciteit van stackable-switches is de slagader van een stackable-edge oplossing. Avaya biedt de hoogste backplane capaciteit in de industrie.

 

Avaya Energy Saver, energie-efficiënte apparaten– energie en euro’s besparen met de meest energie-efficiënte switches in de markt. Miercom, Inc heeft aangetoond dat Avaya edge-switches minder stroom verbruiken dan edge-switches van onze concurrenten. Met onze complete gecentraliseerde Management oplossing (UCM) kunnen we doormiddel van energie-efficiëntie management in de daluren het energieverbruik nog verder verminderen.

 

Avaya VENA Switch Clustering, virtualiseren van het core-netwerk waar we gebruik maken van alle netwerk resources biedt superieure always-on beschikbaarheid en prestaties met producten die geschikt zijn voor kleine-, middelgrote- en grote- netwerkomgevingen.

 

Avaya VENA Distributed Top of Rack switches kunnen via een 20Tbps virtuele backplane tot 32 switches in totaal 1024 10Gigabit poorten leveren welke we in een active-active design over 16 serverkasten in het datacenter kunnen verdelen. De architectuur van de oplossing kan in de toekomst opschalen tot 480 switches en is klaar om 40/100 Gigabit te leveren.

 

Avaya VENA Fabric Connect, End-to-End netwerk virtualisatie; wanneer alle componenten worden uitgerust met de nieuwe virtualisatie techniek Shortest Path Bridging (SPB – IEEE 802.1aq) creëren we één Fabric voor alle services met virtualisatie voor laag 2, laag 3 en multicast. Er kan eenvoudig een nieuwe service worden toegevoegd aan de infrastructuur die zich als cloud zal gedragen. Nieuwe services worden op de netwerkcomponenten aan de randen van de Cloud aangemaakt. De Time To Service (TTS) van nieuwe diensten zal tot een aantal seconden terug gebracht kunnen worden. Voorheen kon dat dagen,  zo niet weken duren.

 

Avaya WLAN 8100 Wireless LAN oplossing is ontworpen vanaf de grond opgebouwd binnen Avaya. De Avaya VoWLAN-oplossing omvat functies zoals, QoS, WMM, COS, dynamische Call Admission Control (CAC) en kleine cel optimalisatie (voice- videoverkeer). Het zorgt voor lage latency en jitter. De oplossing kan bewezen meer actieve voice en video sessie tegelijk afhandelen en biedt naadloze L2/L3 roaming zonder sessieverlies.

 

Avaya VENA Unified Access, één netwerkinfrastructuur, bedraad en draadloos voor voice, video en data. Eerste vendor die volledig geïntegreerde WLAN oplossing in het LAN biedt. Avaya switches kunnen als enige in de industrie WLAN forwarding doen waarbij een centrale gevirtualiseerde controller het WLAN control plane onderhoudt met de LAN switches.

 

Avaya Identity Engines biedt dynamisch netwerktoegang en beveiliging volgens vooraf bepaald beleid op basis van identiteit gebruiker, apparaat en applicatie. Met Identity Engines heeft de klant controle over waar, wanneer en hoe gebruikers en netwerkapparaten toegang hebben tot resources op het netwerk ongeacht de gekozen toegangsmethode via het LAN, WLAN of via VPN remote toegang, zelfs in multi-vendor netwerkomgevingen.

 

Avaya Unified Communications Management (UCM) en System Manager, End-to-End management platform. Alle netwerkcomponenten zijn te beheren met UCM, een volledig GUI gedreven toolset met single sign on voor alle applicaties. UCM migreert naar Avaya System manager, wel bekend uit UC en CC portfolio’s. Hiermee zal Avaya een end to end management oplossingen voor het gehele portfolio bieden.

 

Extra info
Avaya Wireless portfolio

Test rapport Miercom Avaya WLAN Controller